Nieuwe beperkende wetgeving payrolling gaat weer terug op de plank

12-05-2016

Emmen – De afgelopen maanden hield de uitzendbranche gespannen haar adem in. Als onderdeel van zijn kruistocht tegen de ‘te’ flexibele arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten, had minister Lodewijk Asscher de afgelopen periode zijn pijlen gericht op het beperken van de voordelen die de payrolldienstverlening met zich meebrengt. De nieuwe wetgeving moest er voor zorgen dat de arbeidsvoorwaarden voor vast en flexibel personeel gelijk werden getrokken. Dat voornemen gaat vooralsnog op de plank, zo laat de minister aan de kamer weten.

De minister noemt twee redenen waarom hij geen nieuwe wetgeving zal voorstellen. Enerzijds heeft het kabinet ‘geen overeenstemming bereikt over de reikwijdte van de gelijke behandeling waar in genoemde motie om wordt verzocht’. Anderzijds, zo schrijft hij, zijn ‘sociale partners niet gekomen tot een eensluidend advies over driehoeksrelaties waaronder payrolling’.

Met het terugtrekken van deze zogenaamde motie ‘Hamer’ is er voorlopig een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid voor de payrolldienstverleners en haar flexkrachten. Alleen in 2015 waren er al bijna 200.000 mensen werkzaam als payrollkracht en de verwachting is dat dit aantal in 2016 explosief zal stijgen. Hierdoor zal ook de impact van eventuele toekomstige beperkende wetgeving steeds groter worden. Het is maar de vraag of minister Asscher het aandurft deze steeds groter wordende groep in de kou te zetten.

Deel dit artikel:

Overige Nieuwsberichten

Uw naam: *
Uw telefoonnummer: *
VakantiewerkPayroll informatie