Payrollen of zelf regelen?

08-06-2016

Emmen – ‘Hoe verhouden de kosten en risico’s van payrolling zich tot het zelf in dienst nemen van een medewerker onder een eigen administratie?’ Dit is een veelgehoorde vraag die veel bedrijven bezig houdt. Is dat ook een vraag waar uw organisatie mee worstelt, lees dan snel verder.

Wanneer u zich afvraagt wat voor uw bedrijf de kosten zijn om een medewerker in dienst en deze zelf te verlonen binnen uw eigen administratie, dan kunt u gebruik maken van de algemene vuistregel dat een medewerker u al gauw 1,4 maal zijn of haar brutosalaris kost. Binnen die factor 1,4 is rekening gehouden met afdrachten als premies voor werknemersverzekeringen, vakantiegeld, kosten voor het voeren de eigen administratie e.d. In het kort gezegd kost een medewerker op kantoor, die bruto € 10,00 per uur verdient, u als ondernemer € 14,00.

Wanneer u voor payrolldienstverlening van Forza kiest, nemen wij het juridisch werkgeverschap van u over en dragen wij zorg voor alle voornoemde afdrachten en kosten. Bij ziekte, vakantie en nationale feestdagen zorgen wij er voor dat de medewerker netjes doorbetaald wordt. U betaalt als ondernemer enkel de gewerkte uren van de medewerker, terwijl u bij het voeren van een eigen loonadministratie de medewerker 52 weken lang moet doorbetalen (dus ook tijdens ziekte, vakantie en feestdagen). Wanneer we uitgaan van 1 ziekteweek per jaar kost de payrolldienstverlening die Forza aanbiedt u als ondernemer nagenoeg niets. Raakt de medewerker voor langere tijd uit de roulatie, dan heeft u de toch al lage kosten, dubbel en dwars terugverdiend.

Deel dit artikel:

Overige Nieuwsberichten

Uw naam: *
Uw telefoonnummer: *
VakantiewerkPayroll informatie